Vi afholder hvert år fregatskydning i september måned på skydebanerne under Hvide Sande Hallen
Der skydes på en fregat med 15 sejl og et krudtkammer for mændene, og en korvet med 9 sejl og et krudtkammer for damerne. Skydningen er slut når krudtkammeret rammes

Fregatskydning er den mest ukollegiale konkurrence. Når deltagerne melder sig, bliver deres navn lagt i en kuvert, der lukkes. Alle deltageres kuverter lægges i en bunke.
Inden selve skydningen giver sidste års fregatkaptajn en dram til smørrebrødet. Skyderækkefølgen har bestyrelsen fastlagt. Efter hvert skud vendes en kuvert, når et sejl bliver skudt ned, bliver navnet på skytten og sejlnummer/krudtkammer skrevet uden på kuverten. Dette fortsætter indtil krudtkammeret er ramt.

Bestyrelsen gennemgår efter skydningen kuverterne. Når man kommer til en kuvert med et navn og et sejlnummer/krudtkammer, åbnes kuverten og navnet inden i noteres.
Afdelingen giver en præmie til den deltager, hvis navn lå inde i kuverten med nedskudt sejlnummer/krudtkammer. Navnet på den deltager der lå i kuverten med krudtkammeret skrevet uden på, er årets fregatkaptajn.

Fregat- og korvetkaptajn modtager vandrepokal, og fregatkaptajnen får overrakt skærfet for æren. Efter oprydning af lokalerne, forlægger forsamling til restaurant Marina, hvor der hygges et par timer. I princippet kan alle medlemmer af Danmarks Marineforening med ledsager deltage, men de kan ikke blive fregat- eller korvetkaptajn.